Öğrencilerden Beklenen Davranışlar

DERS ÖNCESİ HAZIRLIK

Derse zamanında ve okul kıyafet kurallarına uygun bir kıyafetle girmelidir.

Ders ile ilgili araç ve gereçleri (defter,kitap, ders notu, kalem, silgi, kalemtraş vb.) okula gelirken hazırlayarak yanında bulundurmalı , daha önceden verilmiş olan ödevleri yaparak derse hazırlıklı gelmelidir.

DERS ESNASINDAKİ BEKLENTİLER

Ders sırasında uygulamalara ve çalışmalara katılmalı, anlatılanları dikkatli bir şekilde dinlemeli, anlamadığı konu ya da ayrıntıları öğretmenine sormalı, kendi görüşlerini rahatlıkla ifade edebilmelidir.

Laboratuar uygulamalarında önceden belirlenmiş  talimat ve emniyet kurallarına uymalıdır.

Derste söz alan kişi dikkatlice dinlenmeli ve sözü asla kesilmemelidir.

Herhangi bir nedenle derse girmeyen öğrenci, o dersle ilgili yapılması gereken çalışmalardan ve verilmiş ödevlerden sorumludur.

Öğrenci sınava girmediği zaman ders öğretmeni ile en kısa süre içerisinde  görüşüp telafi sınavı ile ilgili bilgi edinmelidir.

Dersliklerde cep telefonu ve elektronik cihazlar kesinlikle kullanılamaz.

Ders sırasında başka bir dersle ilgili herhangi bir materyal bulundurulamaz, başka bir dersin ödevi tamamlanamaz.

Ders akışını bozacak davranışlara hiçbir şekilde izin verilmez.

DERS SONRASI TEKRAR VE TAMAMLAMA ÇALIŞMALARI

Ders sonrasında kendisine verilen ödevleri zamanında yapmalıdır.

Akademik dürüstlük konusunda duyarlı olmalıdır.

Ödevleri kendisi yapmalı, ödevini başkasına vermemeli ve başkasından almamalıdır.

İnternet veya kitaplardan direkt alıntı vb. uygulamalar yapmamalıdır.

Verilen ev ödevlerinin yanı sıra günlük ders tekrarları yapılmalı, böylece sınav öncesinde konu birikimleri önlenmelidir.

Dersleri ile ilgili hazırlıkları yapmalıdır. (dosya düzenleme, araştırma, proje hazırlıkları vb.)

Dersle ilgili ders dışı etkinlikleri izlemeli, gerekli olanlara ya da tavsiye edilenlere katılmalı, ve edindiği bilgileri günlük yaşamına aktarabilmelidir.

Sadece ödev yapmak dersi başarmak için yeterli değildir. Mutlaka yardımcı kaynaklar kullanılarak, pekiştirme çalışmaları yapılmalıdır.

Alan bilgisinin yanı sıra, öğrencimiz kendisini geliştirebilmek için çok sayıda kitap okumalı, sosyal , kültürel ve sportif faaliyetlere katılmalı, çevresine karşı duyarlı olmalı ve sağlıklı yaşam konusunda doğru alışkanlıklar edinmelidir.

Sağlığa zararlı alkol uyuşturucu ve sigara gibi her türlü alışkanlıklardan uzak durmalı, bu konuda arkadaşlarına da yardımcı olmalıdır.

Yayın: 27.12.2012 - Güncelleme: 14.02.2020 09:09 - Görüntülenme: 1498