İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Arnavutköy Korkmaz Yiğit Anadolu Lisesi

Ara

Öğrencilerimiz The University Collage of London'da sürdürülebilirlik üzerine eğitim aldılar.

Ara

Öğrencilerimiz Oxford Üniversitesi Doğa Tarihi Müzesi'nde zooloji eğitimi aldılar.

Ara

Birleşik Krallık Parlamento binasında Britanya Uluslarası Eğitim Birliği tarafından organize edilen panele katıldı.

Ara

6 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri çerçevesinde Kuruçeşme Parkı'nda başlayan yürüyüşümüz Bebek Parkı'nda son buldu.

Ara

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Sn Murat Mücahit Yentur ve Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn Özan Türkoğlu okulumuzu ziyaret etti, öğretmen ve öğrencilerimizle buluştu.

Ara

Okulumuza bu sene başlayan 9. sınıf öğrencilerimize uyum eğitimi kapsamında çşitli etkinlikler düzenledik.

Ekm

Arnavutköy Korkmaz Yiğit Anadolu Lisesi olarak Britanya Uluslararası Eğitim Derneği  (BIEA)'nın düzenlediği  The BIEA International STEM Competition'a bu yıl 2 proje ile katıldık.  Sunumunu  17.10.2023 tarihinde Museum of London Docklands/ Greenwich ‘de yaptığımız yarışmanın bu yılki konusu : "Sürdürülebilir şehirler için çözümler geliştiriyoruz ' idi.

İklim değişikliği. Küresel bir acil durum olarak kabul ediliyor ve dünyanın dört bir yanındaki ülkeleri giderek daha felaketli hava koşulları vururken, kuraklıklar, seller ve yangınlar çevrenin değişmekte olduğunu gösteriyor.

BIEA 2023 Gençlik STEAM Yarışması, yarının yetişkinleri olan bizlere zihinlerimizi geleceğe yöneltme ve yaratıcı öngörülerimizi kullanarak gelecek nesillerin gezegenle uyum içinde yaşayabilmelerini sağlayacak fikirler üretmemize fırsatı veriyor.

Arnavutköy Korkmaz Yiğit Anadolu Lisesi olarak İstanbul ve Hatay şehirleri için çevreye yönelik projeler geliştirdik.

İstanbul şehri için: “ECOLOGICAL FOODPATH ”isimli projemiz,

Hatay şehri için : “ Hatay and Carbon Neutral Buildings”  isimli projemiz, katılımcılar tarafından çok beğenildi.

Gurur Tablomuz...

2023 YKS sonuçlarına göre;

ilk binde 2 Öğrencimiz,

ilk 5 binde 7 öğrencimiz,

ilk 10 binde 8 öğrencimiz bulunmaktadır.

Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

2022/2023 yılı mezunlarımızı güzel bir törenle uğurladık. Yolları açık olsun.

Ock

Okulumuz öğrencileri arasında yapılan sınıflar arası futsal turnuvasında 10-B sınıfı birinci, 12-C sınıfı ikinci ve 12-B sınıfı üçüncü olmuştur. Madalyalarını okul müdürümüz Zarif Haktanır, müdür yardımcımız Hasan Altun ve beden eğitimi öğretmenimiz Serpil Koçak takdim etmişlerdir.

Ock

11-A sınıfımız ile motivasyon kahvaltısı yaptık.

Ock

TÜYAP Uluslarası İstanbul Kitap Fuarı'nı öğrencilerimizle birlikte ziyaret ettik.

Ock

11. ve 12. sınıf öğrencilerimizle üniversite tanıtım etkinlikleri kapsamında Boğaziçi Üniversitesi'ni ziyaret ettik.